O przedmiocie

Kiszone Śledzie Owiany złą sławą, śmierdzący i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming. Co to jest? Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie. Zakup kiszonych śledzi Surstromming to niezwykły pomysł na niecodzienną imprezę... Każda puszka przechowywana według zaleceń producenta w chłodni w temperaturze od 4°C do 6°C. Po otrzymaniu produktu, trzymać go w lodówce, aby zapewnić optymalne warunki.

Data ważności do luty 2025 - nabrzmiała w dacie, mimo iż producent podaje że mogą puchnąć ponieważ cały czas proces fermentacji trwa to są one w specjalnej cenie... Zapach zapewne spotęgowany:)

Stan Nowy
Nazwa handlowa Surstromming Roda Ulven
Sposób konserwacji solone
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 021d8066-37ec-47f6-9f1a-dbf1d6fd5507

Podobne wyszukiwania