O przedmiocie

Szynka cały mięsień, szynki bez kości i golonki z koziołka. Waga około 2,5 kg. Zapakowany próżniowo.
Zamrożony że względu na przechowywanie. Mrożenie dziczyzny pozytywnie wpływa na wartości smakowe przy przygotowaniu potraw bez dodatków typu ulepszacze. Cena za kg

Dziczyzna to mięso, które cieszy się rosnącym uznaniem, zwłaszcza wśród tych, którzy poszukują zdrowych i ekologicznych źródeł białka. Mięso z dzikich zwierząt takich jak dzik, sarna jeleń, jest znane z niskiej zawartości tłuszczu oraz wyjątkowego smaku, którego nie można porównać do mięsa hodowlanego. Pomimo swojego wyjątkowego profilu smakowego, dziczyzna jest dziś rzadko spotykana w polskich kuchniach, ale wielu pasjonatów dziś eksperymentuje jej przyrządzanie w swoich kuchniach w domowym zaciszu.

Dziczyzna to mięso ze zwierząt upolowanych żyjących na wolności. Jest ono bogate w białko, żelazo, cynk, potas, witaminy z gruby b oraz kwasy tłuszczowe omega-3. Ma również niski indeks glikemiczny, dzięki czemu jest dobrym wyborem dla osób z cukrzycą. Należy pamiętać, że dziczyzna nie potrzebuje dużej ilości różnorodnych przypraw. Jej oryginalny smak jest na tyle wyrazisty, że duża ilość przypraw zagłuszy jej smak.

Dziczyzna najlepsza jest w smaku jeśli zwierzę zostało upolowane w okresie jesiennym lub zimowym. Mięso w tym okresie charakteryzuje się najlepszą strukturą i smakiem.

W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00

NUMER WETERYNARYJNY ZAKŁADU PL18187203 IW

Stan Bardzo dobry
Marka inny
Rodzaj dziczyzna
Waga 1000 g
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 77f86713-db59-4d62-8861-ba90048aa045

Podobne wyszukiwania