Witam serdecznie,
posiadam na sprzedaż kapitalne urządzenie do gotowania metodą sous vide (gotowanie niskotemperaturowe w workach próżniowych).
Jest to SilverCrest SVSV 550 A1 Sous-Vide Cooker.
-Urządzenie to służy do gotowania w niskich temperaturach w workach próżniowych, ja również do podgrzewania, czy utrzymywania temperatury.
-pozwala przygotować posiłki o niesamowitych strukturach, czego nie da się osiągnąć tradycyjnym gotowaniem (delikatne mięsa, cudownie chrupiące warzywa, idealne jajka), jest to zasługa gotowania w niskich temperaturach w warunkach bardzo niskiego cisnienia
- pełnia smaków w związku z tym, że jedzenie przygotowywane jest w specjalnych zamkniętych workach, więc smaki i składniki odżywcze nie rozpuszczają się w wodzie
- idealna pozycja dla miłośników nietuzinkowej kuchni, szczególnie na początek, żeby zapoznac się z metodą zanim zainwestuje się w bardziej profesjonalny sprzęt
-Długość kabla to 110 cm
-Wymiary 46x28x23 [cm] (dł x szer x wys)
-Moc 550W.
Urządzenie w bardzo dobrym stanie technicznym. Jedyną cechą in minus są drobniutkie ogniska kamienia, które odłożyły się na misie grzewczej, lecz jest to jedynie kwestia estetyczna i nie wpływa na jakość pracy urządzenia :)
Sprzedajemy, bo przerzucamy się na większy sous-vide cooker.
Zapraszam do kontaktu!