O przedmiocie

W skład zestawu wchodzą:

  • Liście nori - 10 arkuszy, 26g

  • Ryż do sushi - 1kg

  • Zaprawa do ryżu - 150ml

  • Pasta wasabi w tubce - 43g

  • Imbir marynowany różowy - 240g

  • Sos sojowy - 150ml

  • Profesjonalna mata bambusowa

  • Pałeczki bambusowe do sushi - 6 par

Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.

Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Składniki: 100% suszone wodorosty

Imbir marynowany jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki: imbir 58%, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancje słodzące: aspartam, sacharyny, sukraloza, barwnik: E163.

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki: chrzan w proszku 36%, substancja słodząca (sorbitol), olej roślinny, woda, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, olej z ekstraktu gorczycy, kwas cytrynowy (E330), kurkuma, barwnik (E133)

Ryż NAKATO to wysokiej jakości ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: 100% ziarna ryżu

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.

Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki: woda, cukier, ryż, sól.

Sos sojowy Premium – idealny do sashimi, jak i do przyprawiania zupy miso, udonu, czy też innych dań kuchni japońskiej. Naturalnie warzony.

– bez: GMO, konserwantów, glutenu;

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki

nasiona soi 52%, woda, sól, cukier.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 435a63ad-505b-46cd-ab11-cb4ae7399f82

Podobne wyszukiwania