Wyrób rzemieślniczy, recznej pracy od Chlebem Się Toczy.
Na tej aukcji: Słoik 220 g Wege Smalczyk z fasoli Jaś z wedzoną śliwką.
<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Wege Smalczyk z fasoli Jaś z wedzoną śliwką z majerankiem, czosnkiem, olejem rzepakowym na zimno tłoczonym, olejem kokosowym i smażoną na brązowy kolor cebulą.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Fasola jest namaczana ponad 20 godz ( wtedy nie ma właściwości wzdęć) gotowana do miękkości.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Słoiki są pasteryzowane w piecu, następnie smalczyk jest przekładany do nich i są pasteryzowane w Warniku do pasteryzacji<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Pasteryzowany, więc bez otwierania i trzymany w lodówce – nie popsuje się.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Zwykle i tak konsumowany jest przez klientów wraz z kupowanym i zamawianym bochenkiem chleba - dostępne na aukcjach - wystarczy na dole strony zobaczyć pozostałe aukcje od sprzedającego.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">👉 O chlebach<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Zakwas na którym powstają chleby, dostałem kilkanaście lat temu z Czerniakowskiej (Warszawa) piekarni, a jest z legendą, bo uciekający przed bombardowaniem właściciele zabrali go -nie wielką ilość i do dnia dzisiejszego dokarmiany, daje niesamowite wypieki ) Piekarnia niestety już została zamknięta, ja go dalej kultywuje, dokarmiam.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Mam go od kilkunastu lat i o jego siłę przekonałem się, gdy wyjechałem w podróż po Polsce, która miała trwać #100dniRowerem, a trwala 526 dni , a ja wiozłem go w sakwach rowerowych.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">W kilku miejscach wypiekłem u goszczących mnie osób chleby.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">👉 O wytwórcy:<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Rzemieślnicza prowadzona mimo trudności rynkowych z pasją piekarnia - FB Chlebem Się Toczy - Rzemieślnicza mała piekarnia stawiająca na jakość i zdrowie z Czerniakowa - Mokotów Warszawa. Nasze chleby przygotowywane są z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów ani ulepszaczy , czy spulchniaczy. Ten chleb potrzebuje ok. 18 do 22 godzin aby powstał. Jest wypiekany z wtorku na środę i w środy i czwartki wysyłany lub do odbioru osobistego. Na innych aukcjach są dostępne inne chleby i pasty i smarowidła do kanapek Pasja, wykształcenie technologia żywności- kilkunastoletnia praca w gastronomii oraz chęć dzielenia się, tym co dobre z natury skłoniła mnie do wypieku chleba. Tak powstało www.facebook.com/ChlebemSieToczy Wciąż, to rozwijam, aby uzbierać na swoje miejsce. Kupując codziennie chleb, który zwykle pleśnieje i płacąc kilka złotych - je się coś bez wartości odżywczych. Jedząc chleb z pełnoziarnistej mąki, słodu żytniego, który ma ogrom zalet dla organizmu, czujemy, że dostarczamy dobrych składników. Ten chleb wystarczy na tydzień dla jednej osoby, co przekładając na zakup codziennego wypełnionego powietrzem, polepszaczami daje mniejszy nawet koszt. --- POLECAMY SIĘ Zapraszam do składania zamówień na cotygodniowy wypiek -z piątku na sobotę i z niedzieli na poniedziałek.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Osoby z Warszawy mogą odbierać osobiście. Warszawa Mokotów ul. Bernardyńska .<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Chleby są wysyłane po całej Polsce.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Pakuje po ostygnięciu do pudełka i tuż przed 14:00 nadaje do paczkomatu, co gwarantuje wyjęcie przez kuriera tego samego dnia i dostawę na drugi dzień przed południem.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">W 90% przypadkach jest to między 8, a 11:00 u Państwa.<p class="desc-p is-empty"><p class="desc-p is-empty">Na terenie Warszawy jest możliwość po umówieniu się - dostawa w wybrane dni.